Trekkerslep

Waar & Wanneer?

zaterdag 27 aug:09:00 - 15:00 uur
genre: Familie

Mocht je er even niet aan hebben gedacht, dan is er nog geen man overboord. Het geluid van de brullende motoren schud je wel wakker zodat je nog op tijd kunt zijn om een groot deel van de trekkerslep mee te maken. Deze Sallandse variant van het alom bekende tractorpulling is ieder jaar weer een ongekend spektakel.

De echte liefhebber kijkt er al maanden naar uit. Naar het moment dat de standaard tractoren en speciaal voor deze sport aangepaste tractoren de krachten gaan meten. De deelnemers worden ingedeeld op basis van gewicht en strijden dus in verschillende categorieën om de winst. Nieuwsgierig wat een tractor van maar liefst 12.000 kg. (de grootste) doet? Dan moet je er deze zaterdag zeker bij zijn.

Ook al ben je er nog nooit bij geweest, de regels zijn simpel. De tractoren moeten over een baan van 100 meter een sleepwagen voorttrekken die steeds zwaarder wordt. Wie de 100 meter haalt, heeft een zogenaamde Full Pull en verzekert zich van nog een start. Haal je de eindstreep niet, dan telt de afgelegde afstand. Degene die de meeste meters haalt, is de winnaar!
Maak vooral niet de fout door te denken dat het hier gaat om een wedstrijdje om de boeren uit de omgeving te vermaken. Het is een bloedserieuze competitie met over het algemeen ruim 100 deelnemers. De gratis toegankelijke arena is net als de voorgaande edities gesitueerd aan de Burgemeester Zuidwijklaan. Kom kijken naar een stukje motorische topsport in Raalte. Interessant voor het hele gezin, want er is een springkussen en ook aan de inwendige mens is gedacht. Trekkerslep: machtig mooi om te doen, prachtig om te zien!

Voor opgave en info: www.trekkerslepstoppelhaene.nl