Zorgterras

Waar & Wanneer?

donderdag 29 aug:14:00 - 16:00 uur
locatie: Kuiperstraat
genre: Familie

Het Oogstcorso is één van de onbetwiste hoogtepunten van het Stöppelhaenefeest. Een programmaonderdeel dat bol staat van de nostalgie en traditie, dus we willen graag dat iedereen op een goede manier naar deze optocht kan kijken. Voor ouderen en mensen met een beperking, woonachtig in of bij de zorginstellingen, is daarom wederom een Zorgterras gecreëerd.

Het is een prachtig initiatief dat meer dan 25 jaar geleden is opgepakt door vrijwilligers van de Ziekenomroep en in samenwerking met Stöppelhaene is uitgewerkt. In eerste instantie bij Hotel Restaurant De Zwaan, maar inmiddels is een prachtige en rustige plek gevonden aan de Kuiperstraat. Hier is een prima parkeervoorziening voorhanden die de avond ervoor door vrijwilligers wordt afgezet om plaats te bieden aan de busjes van zorginstellingen.
Het Zorgterras is overkapt, dus de doelgroep heeft een zitplek die is beschermd tegen zowel regen als zon. De organisatie ontvangt deze middag ongeveer 320 mensen vanuit zorginstellingen uit Raalte en wijde omgeving. In totaal zijn zo’n 20 vrijwilligers actief om te zorgen voor koffie/thee en een (gesponsorde) plak krentenwegge.
De bezoekers kunnen ongestoord genieten van ongetwijfeld een prachtig Oogstcorso. Met daarbij ook nog deskundig commentaar van iemand die nauw betrokken is bij Stöppelhaene. En dat is nog niet alles, want het publiek op het Zorgterras krijgt rond het Oogstcorso ook nog twee prachtige optredens van regionale koren voorgeschoteld.

Het Zorgterras is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking die een onderkomen hebben in de verzorgingshuizen in Raalte en omgeving. De aanmelding verloopt dan ook via deze zorginstellingen.