Oogstcorso

Waar & Wanneer?

donderdag 24 aug:14:00 - 16:00 uur
locatie: Centrum
genre: Familie
Doe mee!

We kunnen Stöppelhaene met een gerust hart omschrijven als een dorpsfeest waarin nostalgie en traditie hand in hand gaan met moderne muziek en vernieuwende activiteiten. En dat is mooi, want we moeten de oorsprong wel blijven koesteren en dat doen we onder andere door jaarlijks een Oogstcorso te organiseren.

Terwijl de deelnemers zich vol spanning en ongeduld gereed maken om deel te nemen aan de optocht vindt in hartje Raalte al het Oogstfeest plaats. Als er één plek is waar ruimte is voor traditie, dan is het hier wel. Notabelen en genodigden genieten van een mooi schouwspel dat in het teken staat van het einde van de oogstperiode.

Voor sommigen blijft het trouwens niet alleen bij zitten en genieten, want de burgemeester, de pastoor en de dominee worden geacht de handen uit de mouwen te steken en op de ouderwetse manier te dorsen. Het is een prachtige manier om de  herinnering aan oude oogstgebruiken levend te houden.

Het is de voorbode voor het Oogstcorso dat later die middag door de straten van Raalte trekt. Individuen, vrienden, familie, buren en zelfs collega’s hebben zich maandenlang opgesloten in schuren en garages en vandaag is het de dag dat de creaties voor het eerst het daglicht gaan zien. Het geheel leidt tot een bonte stoet, maar het zijn allemaal wel strakke creaties opgebouwd uit voornamelijk zaden die met veel precisie bij elkaar worden geplakt. De deelnemers komen uit Raalte, de buurtdorpen en zelfs uit Drenthe.

Doe mee!

Aan de Stöppelhaene-oogstcorso kun je meedoen met een grote of kleine Stöppelhaenewagen of als loopgroep.

Richtlijnen Voorwaarden & Prijzenregeling Tips

Wil je alvast wat informatie voordat je meedoet? Neem dan contact op met een van de onderstaande personen.

Meedoen Oogstcorso

Yes, ik ga meedoen aan de optocht met:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.