Bökkers

Waar & Wanneer?

zondag 27 aug:15:00 - 16:30 uur
locatie: Stöppelveld
genre: Muziek

Misschien is het nog even wennen aan de nieuwe gezichten – ook al zijn ze al weer anderhalf jaar in deze samenstelling actief – maar één ding is zeker: het wordt in 2022 weer ‘olderwets knapp’n’ met Bökkers!

De schrik sloeg menig fan om het hart toen de band in 2020 bekend maakte dat de bandleden hun eigen weg gingen volgen. Door corona was zelfs voor een afscheidstournee geen ruimte.

Voor frontman Hendrik Jan Bökkers was het avontuur echter nog niet klaar. “Het spelen van keiharde rock ’n roll in tenten, discotheken, op festivals en kermissen vind ik nog steeds één van de mooiste dingen om te doen.”

Hij vond de nieuwe bandleden verrassend dicht bij huis. En Jeroen Sweers (toetsenist), Jim Zwinselman (gitarist), Bart Petter (bassist) en Stef Hoekjen (drummer) brachten ook weer nieuw elan mee en de kans om samen nieuwe mogelijkheden (theatertournee, repertoire) te verkennen.

Zonder daarbij de authentieke Bökkers-sound overboord te gooien. De klassiekers en ook een enkel nummertje van Jovink en Normaal komen echt wel weer voorbij. Ga er dus maar van uit dat de tap overuren maakt, de planken uit het podium krullen en het publiek na afloop hondsmoe maar dolgelukkig naar huis gaat.