OOgstpodium

Waar & Wanneer?

donderdag 25 aug:13:30 - 16:00 uur
locatie: Domineeskamp
genre: Familie

Voordat het Oogstcorso door de straten van het Raalter centrum trekt, is er al van alles te doen. Onder de naam ‘OOgstpodium’ wordt vanaf 13.30 uur een programma aangeboden waarin het draait om de oorsprong van Stöppelhaene.

Het vroegere Oogstfeest is in een nieuw jasje gestoken. Je loopt rond en geniet (interactief) van verschillende activiteiten. Dans mee met Ralda, bekijk oude Stöppelhaenebeelden en natuurlijk zing je mee als de Roalter Jongs het bekende Stöppelhaenelied ten gehore brengt. Wat je zeker niet mag missen, is de traditie waarbij burgemeester Dadema, de pastoor en de dominee zelf aan het dorsen gaan. Maar wil je de echte vakmensen aan het werk zien, dan moet je even wachten totdat de boeren het oppakken. Wil je het zelf eens proberen? Ook dat is mogelijk!
Vanaf 15.00 uur trekt het Oogstcorso over de Domineeskamp. Als je hier blijft, dan heb je goed zicht en krijg je er een gratis toelichting bij van de sprekkers. In onvervalst Sallands dialect en met een vleugje humor geven Annelies Dokman en Frank Swartjes commentaar en achtergrondinformatie. Als de laatste wagen met rogge de Domineeskamp oprijdt, wordt ook de opbrengst van het Oogstgaveproject bekend gemaakt.