Stöppelloop

Waar & Wanneer?

woensdag 28 aug:18:00 - 20:00 uur
locatie: Domineeskamp
genre: Familie

Sporten tijdens Stöppelhaene. Hoe goed de bedoelingen ook zijn, dat wordt voor de meesten nog een flinke uitdaging. Het sportiefste onderdeel van Stöppelhaene telt dit jaar alweer de derde editie na de herstart in 2019.

Dus, ook dit jaar krijgt Stöppelhaene met dank aan atletiekvereniging AV Salland een sportieve aftrap. Het gecertificeerde parcours trekt zowel wedstrijdlopers als recreanten. Kenmerkend voor deze gezellige loop is het parcours door het Raalter centrum en het enthousiasme van het publiek. De populariteit van de Stöppelloop is nog steeds onverminderd groot.

Extraatje voor de jeugd

De jonge deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 1 en 2 kilometer. Om jou extra te stimuleren om in beweging te komen, is er dit jaar een extraatje. Je krijgt een deelname-herinnering én een ijsje na afloop!

Bedrijven klaar? Starten maar! 

Aan de 5km-afstand is voor de editie van 2023 een speciale bedrijvenloop toegevoegd. Bedrijven kunnen met teams van vier lopers deelnemen. Zij strijden voor de ‘Wereldberoemd in Salland wisselbokaal’. Het is geen must, want de lopers van de bedrijventeams kunnen ook recreatief meelopen.

Om goed voorbereid te zijn, wordt er voor de deelnemende bedrijventeams een loopclinic georganiseerd door Atletiek Vereniging Salland. Een uitgelezen kans om samen met collega’s toe te werken naar dit oergezellige hardloop evenement.

Meedoen met een bedrijventeam kost € 125,-. Dit is inclusief een loopclinic, borrelplank en consumptiebonnen in de VIP-tent na afloop.

Clubkas spekken

Natuurlijk gaat het om de sportieve prestatie en het realiseren van een goede tijd, maar we geven je graag nog een extra argument om mee te doen. Als je lid bent van een sportvereniging in de gemeente Raalte, kun je deze club vermelden bij de opgave en dan gaat 2,50 euro naar de verenigingskas.

Informatie en inschrijven
Er zijn vier KNAU gecertificeerde afstanden. Voor de jeugd 1 en 2 kilometer, voor de andere lopers 5 en 10 kilometer. De start is woensdag vanaf 18:00 uur op de Domineeskamp onder de ‘Haan’.

Houd mijninschrijving.nl goed in de gaten om er als eerste bij te zijn om je in te schrijven. Meer informatie over de Stöppelloop is te vinden op www.avsalland.nl.