Gerard Joling

Waar & Wanneer?

donderdag 24 aug:22:30 - 23:00 uur
locatie: Stöppelveld
genre: Muziek
Tickets

Eén van Nederlands meest besproken artiesten komt naar Stöppelhaene. Gerard Joling ventileert zijn ongezouten mening waar hij dat wil en dropt graag hier en daar een bommetje, maar hij weet velen nog steeds te verrassen met zijn unieke en loepzuivere stemgeluid.

De oudere fans weten het nog wel. De hoge noten van Joling werden ontdekt in de Soundmixshow. Hoewel hij als derde eindigde met zijn vertolking van Crying – een nummer van Don McLean – betekende dit de start van een imponerende carrière. Met de nummers ‘Love is in your eyes’ en ‘Ticket to the tropics’ zette hij meteen de toon en het laatste nummer bereikte zelfs de nummer 1 positie in de vaderlandse hitlijsten.

Vandaar ging het snel en ook internationaal. Vooral dankzij het album No more bolero’s dat in 22 landen werd uitgebracht en zijn optreden (9e plaats) tijdens het Songfestival met het nummer Shangri-la. Vanaf de jaren negentig wisselde hij zijn muzikale avonturen af met een carrière als televisiepresentator (van Shownieuws tot Over de Vloer met zijn grote ‘vriend’ Gordon).
Muzikaal scoorde Joling met De Toppers, de formatie die hij opzette met René Froger en Gordon, maar ook solo met hits als ‘Maak me gek’ (2007), het postuum duet met André Hazes ‘Blijf bij mij’(2007), ‘Echte vrienden’ (2012 – duet met Jan Smit). Reken maar dat het optreden in Raalte dus een soort ‘Greatest hits’ wordt, want daar kun je best een avond mee vullen.