Knapenklinkers verslaan Scouting Raalte in A-categorie wagens

25 augustus 2022

Eindelijk is het ze gelukt. De Knapenklinkers hebben de eerste prijs in de wacht gesleept voor de A-categorie wagens. Uitzinning blij, dat zijn ze! De optocht bestond dit jaar weer uit prachtige wagens van klein tot groot, gezellige muziekkappellen en enthousiaste kinderen met versierde fietsen en wagentjes. 

Vele handen hebben weer uren gewerkt aan de praalwagens. Van super gedetailleerd plakwerk tot het gebruik van ruwe natuurlijke materialen. Bezoekers aan de optocht hebben met veel enthousiasme gekeken. Ondanks de zinderende hitte van vanmiddag.

Meerdere winnaars in verschillende categorieën 

In de B-categorie gingen de Zoadkopp’n er met de eerste prijs vandoor en ook in de C-categorie wagens was er een overtuigende winnaar: de familie Ter Kulve. Wil je alle prijzen weten? Bekijk dan de pagina van het oogstcorso.

Ludieke boerenprotesten met een knipoog

Een terugkerend thema in de optocht was natuurlijk het boerenprotest en de manier van boeren in 2022. Op ludieke wijze lieten verschillende groepen merken het niet eens te zijn met het beleid van het kabinet. Van de kinderen tot opa’s en oma’s, de onzekere toekomst van de boer gaat iedereen aan.