Stöppelloop uitgebreid met bedrijvenloop inclusief clinic

12 juni 2023

Het is een belangrijk thema in de samenleving en dus zeker ook in het bedrijfsleven. Gezonde en fitte werknemers presteren gewoon beter. Overal ontstaan dus initiatieven om samen te sporten en te bewegen. Hoe mooi is het dan om eind augustus met de collega’s mee te doen aan de Stöppelloop! De sportieve opening van Stöppelhaene is dit jaar namelijk uitgebreid met een bedrijvenloop. “Een mooie uitdaging voor het Sallandse zakenleven”, stelt voorzitter Arie van der Lee van de organiserende Atletiekvereniging Salland.

De bedrijvenloop wordt toegevoegd aan het programma van de 5 kilometer. Bedrijven kunnen deelnemen met teams van vier personen waarmee ze kans maken op de ‘Wereldberoemd in Salland wisselbokaal’. Natuurlijk is het mooi om een goede tijd neer te zetten, maar ook hier telt de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. “De lopers van de bedrijventeams kunnen dus ook gewoon recreatief meelopen”, aldus Van der Lee. Overigens denkt de club goed mee met de minder ervaren lopers, want de deelnemende teams krijgen vooraf de gelegenheid mee te doen met een loopclinic. “Een uitgelezen kans om samen met collega’s op een goede manier toe te werken naar dit oergezellige hardloopevenement.”

Deelnameherinnering

Na de herstart in 2019 is de Stöppelloop alweer toe aan de derde editie. In die tijd is de sportieve opening van het Sallands Oogstfeest uitgegroeid tot één van de pijlers van het programma. Dat komt omdat zowel wedstrijdlopers als recreanten kunnen meedoen en ook het parcours – door het centrum van Raalte – spreekt zowel de deelnemers als het publiek erg aan.

Nog meer dan voorgaande jaren gaat de aandacht uit naar de jeugd. “Onze toekomst! Daarom vinden wij het belangrijk kinderen te stimuleren deel te nemen aan de 1 en 2 kilometer. Wil je de Stöppelloop toekomstbestendig maken, dan moet je zorgen dat het enthousiasme bij de jeugd groeit. Daarom hebben we dit jaar gekozen iets extra’s te doen in de vorm van een deelnameherinnering en een ijsje na afloop”, aldus Van der Lee. De organisatie van de Stöppelloop levert ook graag een maatschappelijke bijdrage. Van het inschrijfgeld gaat per persoon € 2,50 naar de clubkas van een lokale sportclub. Deelnemers kunnen tijdens het online inschrijven aangeven welke vereniging hun bijdrage mag ontvangen.

De organisatie van de Stöppelloop op woensdag 18 augustus is in handen van Atletiekvereniging Salland in samenwerking met de Stichting Stöppelhaene. Deelnemers kunnen kiezen uit vier KNAU-gecertificeerde afstanden: 1 kilometer, 2 kilometer (voor de jeugd), 5 kilometer en 10 kilometer. Voor meer informatie en inschrijven: www.stoppelhaene.nl of www.avsalland.nl.