Slaapzakken in de aanslag! Kaartverkoop Stöppelhaene start aanstaande zaterdag

7 juni 2023

Het is een beeld dat we bijna niet meer kennen. Mensen in slaapzakken voor een winkel die vol spanning concerttickets van hun grote idool willen bemachtigen. Maar…. kijk niet gek op als aanstaande zaterdag oude tijden herleven. De organisatie van Stöppelhaene kiest in eerste instantie namelijk voor offline kaartverkoop voor het donderdagavondprogramma. “Met de komst van Flemming, Krezip, Davina Michelle, Son Mieux, Claude en Jannes hebben we een line-up om je vingers bij af te likken. Dus, kom maar op met die slaapzakken”, lacht Paul Wittenhorst, voorzitter van de programmaraad.

Zijn lach is veelzeggend. De programmaraad heeft alle reden om trots te zijn op de klus die zij heeft geklaard. Niet teren op successen uit het verleden en kiezen voor de gemakkelijke weg, maar een line-up die past bij een jubileumjaar. Stöppelhaene beleeft dit jaar z’n zeventigste editie. “Een gezelschap van internationale allure”, durft de organisatie van Stöppelhaene zelfs hoog in te zetten.

Wat niet is veranderd, is het uitgangspunt om op het Stöppelveld een muziekshow neer te zetten waarin iedereen zich herkent. Zo wordt Flemming vooral ingevlogen voor de jongere muziekliefhebbers. De ster van de singer-songwriter is snel rijzende en dat is te danken aan een aantal kneiters van hits zoals ‘Amsterdam’, ‘Zij wil mij’ en ‘Automatisch’. Ook Claude is vastgelegd. In de Feestfabriek brengt de Congolees-Nederlandse zanger velen in vervoering met zijn aanstekelijke mix van Nederlands en Frans. Daarbij is duidelijk de invloed van zijn grote voorbeeld Stromae te horen.

Sterren van Pinkpop

En dan Krezip. Behoeft deze band van frontvrouw Jacqueline Govaert nog enige introductie? Bij het grote publiek werden ze echt bekend dankzij een optreden op Pinkpop (2000). Wie herinnert zich niet de beelden van een laaiend enthousiaste menigte die helemaal uit z’n dak gaat op ‘I Would Stay’. Na een break zijn ze terug van weggeweest. Het nieuwe album ‘Any day now’ scoort opnieuw lovende recensies. Het mooiste compliment kwam misschien wel van U2. De Ierse muzieklegende kwam bij Bram van den Berg uit om dit najaar als invaller te fungeren voor vaste drummer Larry Mullen jr. Een grotere waardering voor de muzikale kwaliteiten van Krezip is bijna niet denkbaar.

Ook bekend van Pinkpop is Son Mieux. Deze jongensdroom van de Haagse band kwam in 2022 uit en vanaf dat moment was ook hun naam gemaakt. De hitsingle ‘Multicolor’ betekende de definitieve doorbraak nadat de formatie eerder al furore had gemaakt bij televisieprogramma’s ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Studio Tokio’ (tijdens Olympische Spelen). Met Son Mieux haalt Stöppelhaene een ‘allemansvriendje’ in huis. Want, de muziek is geliefd bij man en vrouw, oud en jong!

Hetzelfde kan worden gezegd van Davina Michelle. Deze struise zangeres bezorgde zichzelf een muzikale carrière met dank aan haar YouTube-kanaal. Haar uitvoering van de P!NK-klassieker ‘What About Us’ kreeg meer dan twintig miljoen views en oogstte overal waarderende woorden. Niet in de laatste plaats van P!NK zelf. In Nederland brak ze door met haar deelname aan Beste Zangers. Haar vertolking van ‘Duurt te lang’, een nummer van rapper Glen Faria, knalde de hitlijsten in om binnen no-time de nummer 1 positie te bereiken. Met haar ‘gouden strot’ reeg ze daarna de prijzen aaneen en in mei 2022 kreeg ze met haar ‘HYPER’-shows twee keer een uitverkocht Ahoy op de banken. Dan moet het in Raalte ook lukken. Toch?

‘Koning der Piraten’

Tja, dan ontbreekt eigenlijk alleen nog de Nederlandstalige piratenmuziek. De laatste jaren volgens goede traditie ingevuld door Ronnie Ruysdael. Aan die lange traditie komt een eind, want ditmaal staat Jannes op het podium van de Sallandse Herberg. De goedlachse ‘koning der piraten’ is al jaren te gast tijdens Stöppelhaene en hij weet zich verzekerd van een grote schare Sallandse fans. Dus, reken er maar op dat alle hits zoals ‘Adio Amore Adio’, ‘Een beetje meer’, ‘Mijn naam is Jannes’ en ‘Ga dan’ voorbijkomen. Geen Ronnie Ruysdael op de donderdag van Stöppelhaene, maar liefhebbers, niet getreurd. Ronnie laat zijn gezicht nog zien tijdens Stöppelhaene.

De kaartverkoop voor het donderdagprogramma van Stöppelhaene (€ 30,- per persoon) gaat op zaterdag 10 juni om 9.00 van start bij Schulten Lederwaren aan de Herenstraat 14 in Raalte. In de loop van de middag kunnen ook online kaarten worden besteld via www.stoppelhaene.nl.