Roggemaaiersavond vrijdag 21 juli bij ‘De Knapenvelder’

12 juli 2023

Stöppelhaene begint al in juli. Ja, echt waar! Het grote feest vindt natuurlijk plaats in augustus, maar het startsein wordt al gegeven in juli. Dan staat namelijk de Roggemaaiersavond op het programma. Na het grote succes van vorig jaar, opnieuw op een vrijdagavond! Dus kom ook op vrijdagavond 21 juli tussen 18.30 en 21.30 uur naar Knapenveldsweg 29 in Raalte.

Op deze avond kun je zien hoe de rogge van het land wordt gehaald. Ervaren dorsers maaien met de hand een perceel rogge. Vervolgens gaan de bindsters aan de slag om garven te maken en van die garven wordt weer een gast gemaakt. Naast al dit ambachtelijke vakwerk is er een belangrijk officieel moment, namelijk de bekendmaking van de Sallandse Boer 2023. Wie gaat tijdens Stöppelhaene 2023 de boeren vertegenwoordigen en is tegelijk ambassadeur van het Stöppelhaeneproject?

Eén grote speelplaats

Roggemaaiersavond is een echte gezinsactiviteit, dus neem de kinderen gerust mee. Na het rogge maaien ontstaat namelijk een fantastische speelplaats voor de kinderen. Lekker rennen en vliegen over de gemaaide akker. Daarnaast is er een springkussen en kunnen ze Stöppelhaentjes beplakken met zaden. Voor kinderen en ouders, die hier thuis verder mee willen om het huis te versieren en/of mee te doen aan de kinderoptocht, is er het inspiratieplein.

Meer weten? Bekijk alle informatie over de Roggemaaiersavond.