Ook Stöppelhaeneweekend krijgt groots muzikaal programma

19 juli 2023

Geheel in de lijn van de donderdag en vrijdag krijgt ook het Stöppelhaeneweekend een muzikaal programma om je vingers bij af te likken. Wie zaterdag na de Pubquiz, het Bloazersfestival en de andere middagactiviteiten op zoek is naar energie om opnieuw het feestgedruis in te duiken, moet zeker naar het Stöppelveld komen. Met namen als Rolf Sanchez, Plork en de aannemers, Lijn 7 en Barry Fest & De Mike is een stevige line-up vastgelegd. En heb je dan nog muntjes over? Pak dan ook de Edwin Evers Band en The Euros op zondag nog even mee!

Met deze laatste namen staat het totale muziekprogramma van Stöppelhaene 2023 vast. En kunnen we de slotconclusie trekken dat het gaat van internationale allure (donderdag) naar vaderlandse top uit de regio (zondag). “Hoeveel variatie wil je hebben”, stelt Ronald Nijboer, voorzitter van het Stöppelveld. “De programmaraad verdient een groot compliment. De voorbereiding start bij wijze van spreken al na afloop van Stöppelhaene 2022. Ze zitten er echt bovenop om de beste artiesten en aanstormende talenten naar Raalte te halen.”

Laten we voor de verandering eens beginnen met de slotdag. Edwin Evers, bekend als oud-DJ van Radio 538, maar tevens een begenadigd artiest, heeft een aantal collega’s om zich heen verzameld en toert daarmee door het land. Met een goed stukje muziek en natuurlijk ontbreken ook de grappen, grollen en typetjes niet. Evers geeft daarmee een vervolg aan de mooie traditie om het Sallands Oogstfeest af te sluiten met een topartiest of -band uit de regio. De Hardenberger past naadloos in het rijtje met Normaal en Miss Montreal. Misschien is dit ook iets voor meerdere jaren?

Of het nog geen feest genoeg is, komen ook The Euros nog voorbij. Als je niet beter weet, denk je dat er minimaal tien man op het podium staat, maar het gaat om ‘slechts’ drie enthousiaste rasartiesten. Overal waar ze spelen, gaan de haringen uit de grond, want dit trio koppelt muzikale kwaliteit aan steengoed vermaak, briljante interactie met én een knallende show voor het publiek.

Plork is terug
Van een hele andere orde is het optreden van Rolf Sanchez dat zeker de (jonge)dames zal aanspreken. Hij heeft de looks en staat ook nog eens te boek als het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van latin muziek. Dat is dus een geslaagde mix van zang, show en dans. Oftewel een cocktail die je niet kunt laten staan. Wie deze avond niet beweegt, wordt van het terrein verwijderd. Je bent gewaarschuwd!
Rolf Sanchez heeft nooit eerder op het Stöppelhaene hoofpodium gestaan. “En ook met Plork en de Aannemers hebben we een heuse primeur te pakken. De band is in 2018 gestopt doordat de aantrekkende bouw teveel tijd opslokte. Nu lopen de bouwaanvragen juist weer terug en begon het weer te kriebelen bij de heren. Hoe mooi is het dan dat het allereerste optreden in vijf tijd jaar tijd plaats vindt tijdens Stöppelhaene!”, vertellen de trotse leden van de programmaraad terwijl ze voor de volledigheid natuurlijk ook nog even de namen van oude bekende Lijn 7 (Sallandse Herberg) en Barry Fest & The Mike (Feestfabriek, bekend van ‘Vamos a la Playa en Ferry de Roze Flamingo) noemen.