Oogstkoningin 2023 bekend: Patricia Rutters uit Raalte

23 augustus 2023

Het is één van de best bewaarde geheimen van Stöppelhaene. Slechts een handje vol mensen weet de namen van de oogstkoningin en haar hofdames. Tijdens de openingsavond van Stöppelhaene maakte ze haar entree. Patricia Rutters is dit jaar dé oogstkoningin. Vanaf haar 12e woont ze in Raalte en ze heeft vele Stöppelhaene jaren actief meegewerkt bij de Raalter Evenementen Beveiliging.

Stöppelhaene was ook de verbindende factor die zorgde voor de romance tussen haar partner Hans en Patricia. Beide actief als Stöppelhaenevrijwilliger liepen ze elkaar tegen het lijf. Samen vormen ze nu een gezin met vier kinderen. Patricia is werkzaam als medisch administratief assistent bij een tandartsenpraktijk in Zutphen. Verder is ze een bezige bij. In haar vrije tijd kickbokst ze met haar dochter, wandelt ze graag met hond Maxx én volgt ze een studie boekhouden.

Hofdames Sanne Koerhuis en Kim ter Bruggen
De Oogstkoningin wordt bijgestaan door twee gezellige hofdames: Sanne Koerhuis en Kim ter Bruggen. De 25-jarige Sanne woont en werkt in Zwolle en toch is ze een echte Raaltese. De uitspraak “Je kan het meisje wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit het meisje” is haar op het lijf geschreven. Ze is nog wekelijks in Raalte te vinden bij familie of om met vriendinnen alle (dorps)feesten af te gaan. Sanne is psycholoog voor kinderen en jeugdigen bij MoleMann Mental Health in Zwolle, ze sport én danst graag (ook als danspiet tijdens Sinterklaas) en ze bouwt al van jongs af aan mee aan de praalwagen van Scouting Raalte.

Dierenarts Kim woont in Raalte. De eveneens 25-jarige heeft een passie voor paarden en een groot hart voor dieren. Ook tijdens haar studie in Gent bleef Raalte haar thuisbasis. Hoewel ze België ook erg gezellig vond, is en blijft Raalte voor haar het leukste dorp om te wonen. Kim en Sanne zijn vriendinnen van elkaar. Deze Stöppelhaene samen als hofdame mee mogen maken, maakt de 70ste editie voor hen extra speciaal.