Koperwiek en Willem Stoltehof 1 grote winnaars van gevel- en straatversiering

25 augustus 2022

Na twee jaar geen Stöppelhaene hebben verschillende bewoners en buren uit de omgeving Raalte de handen in één geslagen en mooie creaties bedacht en gemaakt voor hun gevel of straat. Op woensdag 24 augustus is de jury langs de deelnemende straten en gevels gegaan om de creaties te bekijken en te beoordelen. De grote winnaars van 2022 zijn de Koperwiek voor straatversiering en Willem Stoltehof 1 voor gevelversiering!

Wat opviel was het verschillend materiaalgebruik, je merkt dat duurzaamheid en/ of circulariteit een belangrijke onderdeel uitmaakt van de creaties. Hier wordt over nagedacht en verschillende voorwerpen worden hiervoor gebruikt denk aan: verlichting van vroeger, doppen en flessen en zand. Daarnaast is er ook veel gebruik gemaakt van zaden, pitten en rogge en andere natuurlijke producten.

Gejureerd op versiering én verlichting
Voor het jureren wordt er onderscheid gemaakt tussen de versiering en de verlichting. Dit betekent dat de jury overdag langs de straten en gevels gaat om de versiering te beoordelen en in de avond nog een keer de route langs gaat om de verlichting te bekijken en te beoordelen.

Download de route op de website
De straten en gevels blijven de hele Stöppelhaene versierd. Het is echt de moeite waard om de straten en gevels te bekijken. Download de route op deze website. Of haal de route op in de praalwagentent vanaf donderdag 25 augustus na 12:00 uur. Wij wensen u veel kijkplezier!

Een overzicht van alle winnaars
Gevels
1e prijs: Willem Stoltehof 1
2e prijs: Spinhuisstraat 2
3e prijs: Zozijn
4e prijs: Westdorplaan 21a
5e prijs: Hartkamp
Aanmoedigingsprijs: Hofstedehuis

Straten
1e prijs: Koperwiek
2e prijs: Pimpernel
3e prijs: De Zeven Linden
4e prijs: Kwartel
5e prijs: BK straat