€ 20.500,- voor oogstgaveproject Moestuinen voor Mulima van Stöppelhaene

9 november 2023

De oogstgave van 2023 heeft € 20.500,- opgeleverd. Sallandse boer Erik Overkempe overhandigde dit bedrag op 7 november in het Annahonk symbolisch aan dominee Richard Slaar en pastor Gauthier de Bekker. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Peter Dullaert, één van de contactpersonen van het moestuinenproject in Mulima in Zuid-Afrika. De vertegenwoordigers van stichting HomePlan, die het project uitvoeren, zijn erg blij met de opbrengst.

Duurzame oplossing voor aanhoudend voedselprobleem
De opbrengst van het oogstgaveproject wordt gebruikt om bij de woningen die Stichting HomePlan bouwt in Mulima moestuinen aan te leggen. Dit biedt een duurzame oplossing voor het aanhoudende voedselprobleem. De kinderen en kwetsbare gezinnen gaan verschillende soorten groenten verbouwen, wat de gezondheid van de lokale bevolking sterk zal verbeteren.

Peter Dullaert bedankte namens de mensen in Mulima de inwoners van Salland voor hun bijdrage. Hij heeft regelmatig contact met zijn broer Ricus die nu in Zuid-Afrika is en benadrukte dat de volledige opbrengst daar goed terechtkomt.

Doneren kan nog altijd
De Werkgroep Oogstgave Raalte (WOR) zal volgend jaar op de roggemaaiersavond en tijdens Stöppelhaene laten zien hoe de opbrengst van de oogstgave 2023 is besteed. Voor wie de collectant in de weken voor Stöppelhaene heeft gemist, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

De WOR is nog op zoek naar een project voor 2024 of daarna. Suggesties voor een project, gericht op productie van voedsel én met een link met een organisatie of persoon in Salland, zijn welkom.