Anja te Boekhorst-Haarman is de Oogstkoningin van 2022!

24 augustus 2022

Het was misschien wel het grootste geheim van Raalte en omstreken. Maar vanavond mocht dan eindelijk worden onthuld wie zich Oogstkoningin 2022 mag noemen. Tijdens de openingsavond van Stöppelhaene kwam de naam van niemand minder dan Anja te Boekhorst-Haarman (49) uit de hoge hoed. Geboren Heetense, al 27 jaar woonachtig in Lettele en meer dan 25 jaar werkzaam in Raalte. Nou, veel Sallandser als Anja wordt het niet. Een goede keuze dus! 

Van enige podiumvrees was geen sprake, maar dat is ook niet zo gek als je in de vrije tijd bij de Lettelse Revue actief bent. En in het dagelijks leven aan tafel zit met Mark te Boekhorst, lid van het cabaretgezelschap 3Koteboebo. Anja, moeder van drie kinderen, houdt er van om meerdere ballen in de lucht te houden. Ze werkt met veel plezier als coördinerend medewerker welzijn bij ZGR (locatie Schuilenburg), steekt bij huis haar handen uit de mouwen in de wormenkwekerij en is actief als bestuurslid van Plaatselijk Belang Lettele.  

Ze was blij en opgelucht dat het hoge woord er uit mocht. “Ik ben ontzettend blij dat Stöppelhaene nu doorgaat en dat ik ein-de-lijk kan vertellen dat ik de Oogstkoningin ben. Dat geheim moet ik als sinds december 2019 bewaren. Wie mij een beetje kent, weet dat dat voor mij niet gemakkelijk was..” 

Hofdames Louette ten Have en Lois Hazelhekke 

De Oogstkoningin wordt bijgestaan door twee charmante hofdames: Louette ten Have (eveneens afkomstig uit Lettele) en Lois Hazelhekke (woonachtig in Raalte). De 25-jarige Louette is als verpleegkundige werkzaam bij het team Kind & Jeugd van zorgorganisatie Beter-Thuis-Wonen in de regio Deventer/Apeldoorn. Ze houdt van dansen (streetdance, salsa), toneel (Lettelse Revue), sport (kickboksen) en natuurlijk is ze van de partij bij diverse tentfeesten en festivals. 

Met haar 18 jaar is Lois de jongste van het illustere gezelschap. Ze heeft net haar diploma voor onderwijsassistent op zak en begint nu aan de opleiding toegepaste psychologie. Als bijbaantje kookt ze voor de bewoners van Schuilenburg en verricht ze ondersteunende taken bij de Parabool in Raalte. Lois voetbalt (dames 1 Rohda), maakt onderdeel uit van een carnavalsgroep en is regelmatig op allerlei feestjes te vinden.