André Duteweert nieuwe voorzitter Stöppelhaene

20 augustus 2023

Na ruim 10 jaar voorzitterschap van Stöppelhaene maakte Paul Wittenhorst bekend dat hij het stokje gaat overdragen. Het bestuur heeft in André Duteweert de nieuwe voorzitter gevonden. “In André zie ik een goede opvolger. Met vertrouwen draag ik het stokje aan hem over”, zo vertelt Paul.

De organisatie van de 70ste editie van Stöppelhaene ligt nog in handen van het bestuur en de commissies. André gaat zich als gast onderdompelen in de Stöppelhaenesfeer achter de schermen. Hij loopt en kijkt mee, als een soort stage, zodat hij volgend jaar weet wat hem te wachten staat.

Erevoorzitter voor het leven

Afgelopen voorjaar kondigde Paul Wittenhorst aan dat hij vanwege gezondheidsredenen een stapje terug moest doen. Een moeilijk besluit. Stöppelhaene en Paul zijn met elkaar verweven. De organisatie is dan ook blij dat hij een actieve rol houdt binnen het Sallands Oogstfeest.

Dat de dank voor de inzet van Paul groot is binnen de organisatie bleek afgelopen zondag. Tijdens de medewerkersreceptie werd Paul benoemd tot Erevoorzitter van Stöppelhaene. Een benoeming die tot nu toe alleen Geert Hannink achter zijn naam kon zetten. “Een terechte benoeming”, aldus het bestuur, “Paul heeft ontzettend veel betekend voor Stöppelhaene en dat verdient waardering. Wij hopen dat hij nog vele jaren onderdeel blijft van de organisatie”.

André Duteweert: waar kennen we die van?

André Duteweert is een geboren en getogen Raaltenaar. Na een uitstapje naar het westen voor werk, kwam hij in 1990 weer terug. Samen met zijn vrouw Karin kreeg hij vier kinderen. Als Raalter ondernemer én door zijn inzet als vrijwilliger is hij geen onbekend gezicht in Raalte. André is mede-eigenaar van Uitzendbureau Salland en Het Huis van Werk Salland. Daarnaast kent menigeen hem van de maatschappelijke functies die hij heeft vervuld. Zijn inzet als bestuurslid van AV Salland, voorzitter van Sallands Crosscircuit, diverse ouderraden en zelfs de financiële commissie van het kerkbestuur bezorgden hem in 2012 de eretitel vrijwilliger van het jaar.

En nu pakt hij dus de rol van voorzitter van de Stichting Sallands Oogstfeest Stöppelhaene op. André: “Het voelt heel eervol om in deze rol iets te kunnen betekenen voor het begrip Stöppelhaene in Salland. We staan voor verschillende uitdagingen die ik graag samen met de andere bestuursleden én alle vrijwilligers aanga. Het is onze taak om de geschiedenis en traditie van Stöppelhaene te koesteren en tegelijkertijd te vernieuwen, we hebben te maken met verschillende trends en ontwikkelingen die een plek moeten krijgen in het Stöppelhaeneprogramma én ik wil mij inzetten voor verbinding tussen vrijwilligers in de organisatie, maar ook met de feestvierders. Ik weet inmiddels wel dat Stöppelhaene een hele grote organisatie is met veel betrokken vrijwilligers. Mensen die zich al jaren inzetten en er zelfs weken vakantie voor opnemen. Ik zie het als mijn taak, om samen met de andere bestuursleden, deze club te waarderen, ondersteunen en verbinden. Met veel plezier en energie ga ik deze uitdaging aan.”