Stroatfestival

Waar & Wanneer?

zaterdag 31 aug:12:00 - 18:00 uur

Het Bloazersfestival, al jaren vast onderdeel van de Stöppelhaenezaterdag, is nieuw leven ingeblazen. Een groep van vijf vrienden heeft het initiatief genomen om het te moderniseren. De belangrijkste pijlers zijn bijzondere muziekacts, straattheater en een middag met speciaal bier en verfijnde wijnen.

Concreet betekent dit dat er minder vaste plekken zijn waar de muzikale acts actief zijn. Qua horecagelegenheden wordt alleen bij Zuiderbuur en De Zwaan (TismawajewendBand) continu gespeeld. De overige deelnemers trekken door het centrum en kiezen zelf hun locaties uit. Het ene moment is dat bij een terras, het andere moment in een winkelstraat of zelfs voor de ingang van een winkel.
De nieuwe insteek gaat ongetwijfeld voor meer sfeer en beleving zorgen. Die garantie kunnen we wel geven als je weet dat er een Braziliaanse drumband met danseressen naar Raalte komt, een pick-up die snel kan worden omgebouwd tot podium en straattheateracts. Én Heavy Hoempa: (hard)rockklassierkers in de versie van een dweilorkest.
Op het Stöppelveld wordt in de middag een gezellig terras gecreëerd voor de speciaal bieren- en wijnmiddag. De biertjes zijn afkomstig van Grolsch en worden geserveerd vanuit een prachtige truck, terwijl Woeste Wijngronden uit Luttenberg aanwezig is met de MINI-bar en hele bijzondere, smaakvolle wijnen. Om 16.00 uur wordt het extra gezellig dankzij een optreden van The Wetnecks. O ja, goed om te weten: er is ook koffie, van ‘Van Jan’!