Snelle & de Lieve Jongens band

Waar & Wanneer?

donderdag 24 aug:20:00 - 20:45 uur
locatie: Stöppelveld
genre: Muziek
Tickets

Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.

“Doordat ik vrijwel alles relativeer, heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg”, vertelt hij er zelf over.
Snelle’s plek en perspectief binnen de hiphopscene zijn niet alledaags, maar daardoor wel heel interessant. Met zijn in 2016 uitgebrachte ‘Vier EP’ en ‘Bijrijder EP’ was Snelle’s muziek goed voor ruim 1.300.000 streams en plays op platforms als YouTube en Spotify dat ook werd gestimuleerd door de steun van relevante hiphopinstanties als bijvoorbeeld Puna, FunX en 101barz.
Snelle’s sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon. Gecombineerd met moderne trapbeats/drums en een authentieke woordkeus en boodschap zorgt dit voor een verfrissende en ietwat wavey sound die eerder al te horen was op o.a. Woohah, NewSkoolfest, 10 jaar Puna, Definitie van Hiphop, Keizerrijk en tientallen shows door heel Nederland.
Zijn (dorpse) vriendengroep blijft belangrijk voor Snelle. Hij is omringd door mensen die op een vergelijkbare manier zijn opgegroeid en allemaal affiniteit hebben met het creatieve. Snelle zet met zijn muziek en video’s een ‘young independent boys having fun’ cultuurtje neer, waarbij het belangrijk is dat iedereen zijn hart volgt. Zijn muziek neemt je mee in het studentenleven van nu met al z’n verleidingen.