Snelle

Waar & Wanneer?

donderdag 29 aug:19:30 - 20:30 uur
locatie: Stöppelveld
genre: Muziek
Tickets

Singer-Songrapper Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 nationale bekendheid met zijn hit ‘Reünie’. Op 24 oktober 2019, ter ere van Snelle’s vierentwintigste verjaardag, verscheen zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen 24 uur Goud werd.

In 2020 zette het grote succes door: met het liedje ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Hierna volgden de nummers ‘Kleur’, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek, ‘In De Schuur’ met Ronnie Flex en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ met Thomas Acda. Deze songs zijn tevens te vinden op Snelle’s EP ‘Sebastiaan’.

Met al deze pakkende muziek werd Snelle in 2020 tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland bekroond. Ook in 2021 zette Snelle mooie stappen: hij won een Top 40 Award voor Beste Artiest en ontving een Edison nominatie in de categorie Pop. Zijn album ‘Lars’ kwam binnen op #1 in diverse hitlijsten en hij scoorde de monsterhit ‘Blijven Slapen’ met Maan, waarvoor ze later een Top 40 Award en een Edison Award wonnen.

Dan was er ook nog de documentaire ‘Zonder Jas Naar Buiten’ op Netflix. In 2022 stond Snelle driemaal voor een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam en rondde hij zijn uitverkochte theatertour ‘FF Tussen Ons’ af. Hij trok met zijn Lieve Jongens band door Nederland en België met zijn ‘Tot Nu Toe(r)’ en was hij wekelijks te zien als presentator bij het SBS6-programma ‘I Want Your Song’.

Eind 2023 bracht Snelle zijn nieuw album "Achtentwintig" uit. Snelle vertelt: 'De muziek op dit album bestaat uit twaalf korte verhaaltjes over van alles,
precies zoals ik het zelf ook leuk vind om naar muziek te luisteren. Ze passen helemaal bij wie ik de afgelopen jaren ben geworden. Eindelijk een liedje voor m'n moeder, eindelijk een beuker met Kraantje Pappie, eindelijk een Rock-achtige song met live drums. En dat allemaal met vrijwel hetzelfde team als bij 'Vierentwintig'!

Nieuwsgierig naar hoe deze muziek live klinkt? Hij is er op de donderdagavond van Stöppelhaene bij!