Cabaretavond

Waar & Wanneer?

woensdag 23 aug:Tent open 19:00 - 00:00 uur
genre: Familie

Het goede van het oude behouden en tegelijk ruimte bieden aan vernieuwing. Met die opdracht is de organisatie van de openingsavond (Cabaretavond) van Stöppelhaene aan de slag gegaan. En daarin zijn de vrijwilligers met glans geslaagd. Mede dankzij de hernieuwde samenwerking met het Hoftheater.

Als we het hebben over behoud van het oude, dan kom je uit bij de traditionele elementen in het programma van de openingsavond. Dat is de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar hofdames en natuurlijk is er ook ruimte voor de Sallandse Boer om zich nader voor te stellen.
Ook zo’n klassieker in het programma is het optreden van Gerard (Gait) van der Weegh die dit keer in de huid kruipt van zijn alter ego Gait Koekeloer. Wie hem nog nooit heeft gezien, moet dit jaar absoluut kaartjes boeken. Want het is zijn allerlaatste optreden ooit. De cabareteske knaller in het programma – sorry Gait - is zonder enige twijfel het optreden van 3Koteboebo. De ras-Sallanders spelen al jaren allerlei zalen in de regio plat met hun hilarische sketches.
Het jongere publiek wordt aangesproken met de komst van de legendarische Tik Tok Tammo. Deze Johannes Peetsma heeft in korte tijd de harten van vele jongeren en jong volwassenen veroverd door als influencer (door hemzelf omgedoopt tot Grunnfluencer) allerlei informatie over zijn publiek uit te storten. Met zijn teksten over (dikke bak met) biet’n’ heeft hij de status van plattelandscultheld gekregen. Wat niet iedereen weet, is dat de Groninger een redelijk zanger is. Zoek maar eens op Tik Tok Tammo en je komt een clip tegen waarin hij samen met Mooi Wark de Biet’n Blues ten gehore brengt.
En – toeval bestaat niet - laat Mooi Wark nu ook naar de Cabaretavond 2022 komen. De boerenrockers staan binnenkort op de planken van het Hoftheater en geven tijdens de openingsavond van Stöppelhaene een inkijkje in hun theatertour. Natuurlijk komen de bekende hits (akoestisch) voorbij, maar de mannen bieden vanaf de barkruk ook een inkijkje in hun artiestenleven.

Kaarten voor de Cabaretavond zijn uitverkocht!
Aanvang 20.00u, tent open 19.00 uur.